Gluteeniton näkkileipä

, by Tiina


Sain äidiltäni vinkin gluteenittomasta näkkileivästä ja pakkohan ohjetta oli päästä kokeilemaan. Helppo ja nopea valmistaa ja ainakin omasta mielestäni lopputuotteesta tuli todella hyvää. Tätä kannattaa kokeilla!

Gluteeniton näkkileipä

2 dl maissi- tai tattarijauhoja
½ dl pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 tl suolaa
2 ½ dl vettä
½ dl oliiviöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi ja öljy ja sekoita pehmeäksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ohueksi levyksi. Leikkaa levy ruuduiksi. Paista 150 asteisessa uunissa 50-60 min keskitasolla. Anna jäähtyä ja kuivua paiston jälkeen.


0 kommenttia :

Lähetä kommentti